mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Zorg

vanallerleiPosted by wim manders Thu, October 08, 2015 23:59:17
Kreeg onlangs een declaratie van mij zorgjuwelier binnen (je weet wel die jongens die goud geld verdienen om jou en mij een verzekering aan te smeren waarbij de woekerpolissen nog van een voorzichtige aard waren...) Een apotheker mag in dit land zegge en schrijven: € 12,62 in rekening brengen wanneer hij mij een medicament verstrekt van € 2,72. Dit omdat hij mij uit moet leggen hoe dit medicijn te gebruiken en omdat hij dit medicament in huis moet halen om het aan mij te verstrekken.
Stel je nu eens voor: je gaat met je autootje naar de pomp en tankt Euro 95 aan - pak hem beet - 1,70 per liter en die die olieboer presteert het om je te vertellen dat je naast de prijs voor je getankte litertjes ook nog eens iets meer dan 6 euro moet dokken om te horen hoe je die brandstof in je auto moet gebruiken, maar vervolgens ook nog eens 6 euro uit je knip probeert te toveren omdat hij die brandstof moest inkopen en ter beschikking stellen aan jou?
Ben ik nou helemaal de weg kwijt als ik me af vraag of dit normaal is?
Het neoreactionaire denken, dat in de jaren tachtig is gestart onder het mom van: 'door marktwerking wordt alles goedkoper' heeft er juist toe geleid dat alles duurder en minder functioneel werd. Energie: te duur; zorg: te duur; openbaar vervoer: te duur. En met te duur bedoel ik: niet meer te betalen voor de burger, terwijl de tegenprestatie al maar minder werd. Wie er op vooruit gegaan zijn? De bestuurders van al die clubs, die met enorme bonussen zijn gaan lachen.  • Comments(0)