mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Joris Linssen & Caramba

vanallerleiPosted by wim manders Sat, February 01, 2014 20:21:05

Gisterenavond (31 jan. 2014) de vertoning bijgewoond van de show 'Licht' van Joris Linssen en Caramba in het Dorpshuis in Rilland (Zeeland).

Samen met Kees van der Hoogen. gitaar, Marcel van der Schot, accordeon en Erik van Loo, bas, verzorgde Linsen een voorstelling doorspekt van muzikale hoogstandjes.
Joris Linssen vertelt tijdens deze show hoe hij als afstuderend historicus terechtkwam in Mexico en daar de muziek van Armando Manzanero (deze week een Grammy ontvangen) en José Alfredo Gimenez (alweer ruim dertig jaar overleden) de groten van de Mexicaanse muziek, leerde kennen. Daardoor gegrepen werd en besloot deze muziek in de Nederlandse taal te gaan brengen.

In 1999 werd Linssen de zanger van Caramba en samen met de band toert hij sindsdien door Nederland.
In 2013 bezocht de band Mexico. Ze traden daar met succes op, zoals te zien was in de onlangs uitgezonden documentaire van deze trip. (Binnenkort verkrijgbaar op dvd).

'Licht' vertelt het verhaal van Caramba en in het bijzonder de toer door Mexico, waar de band bij het graf van Gimenez stilstond bij deze grootheid van de Mexicaanse muziek, maar evengoed bij het te vroeg overlijden van hun eerdere bassist Jeroen.

De vier mannen brachten een wervelende show vol humor en reflectie. Het was intens genieten van hun muziek en vooral te zien dat er vier gedreven muzikanten hun ding stonden te doen. En daar zelf met volle teugen van genoten!
Ze slaagden er met verve in de - anders zo nuchtere - Zeeuwen tot uitbundig enthousiasme te brengen. Zó uitbundig, dat zij een staande ovatie brachten aan Joris Linssen en Caramba.

Caramba toert nog tot maart in Nederland: http://www.jorislinssen.nl/

Een fotoverslag van deze avond is te vinden op: www.wimmanders.nl


  • Comments(0)