mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Visserij

vanallerleiPosted by wim manders Sun, October 29, 2017 03:37:43
Experiment geslaagd: had 2 kilo mosselen gekocht bij de Aldi; dat krijg je alleen niet op in een keer. Dus voordat ik aan de slag ging met deze zeevruchten, maar even gekeken op internet wat je met het restant aan mosselen kunt doen. Ja: gratineren, maar dan eet je dus twee dagen van hetzelfde... Er kwam zoiets voorbij als mosselen in het zuur. In eerste instantie werd ik niet laaiend enthousiast, gewoon door jeugdherinneringen.
Mijn vader was verzot op vis, mosselen en kreukels, mijn moeder daarentegen gruwde van vis. Wat er aan vis op tafel kwam was een zure haring op vrijdag, omdat de katholieke kerk het verbood om op die dag vlees te eten. Dus op vrijdag was het of zure haring of een gebakken ei.
Zo af en toe kocht mijn moeder een potje "Zeelands Roem" mosselen in het zuur voor mijn vader.
Als het kermis was trakteerde de oudste zus van mijn vader, tante Betje, op paling: god wat was dat lekker!
Mocht het geluk smaken een poos lang gewoond te hebben op de grens van Brabant en Zeeland en mocht daar, naast lekkere paling, ook kennis maken met snoekbaars.
Een volgende uitdaging is om eens oesters te eten...
Overigens het is heel eenvoudig om mosselen te bewaren in het zuur:
allereerst snij je een ui in heel fijne ringen,
zwarte en witte peper.
Je doet het geheel in een glazen pot en giet daarop 2 delen azijn en drie delen water. Voor de bite het ik er nog wat korrels piment bijgedaan.
Heb ze vandaag geproefd en als die mosselen die mijn vader af en toe kreeg, net zo smaakten als deze, moet ie wel genoten hebben!
Overigens zelfs nu, 94 jaar oud, is er bij mijn moeder nog steeds een aversie teen vis...

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post58