mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

bootongeluk

vanallerleiPosted by wim manders Thu, October 09, 2014 10:20:18
Donderdag 2 oktober wordt in Nieuw-Vossemeer een stuurloos schip geramd door een passagiersboot op het Schelde_Rijnkanaal. Het blijft gelukkig enkel bij materiële schade: de twee opvarenden van het vrachtschip worden door de bemanning van het passagiersschip uit het water gered.
Het schip vervoerde zout; er lekt enkel olie weg uit het gezonken schip. Het ongeval had plaats om tien over tien 's avonds. De brandweerblusboot uit Dinteloord had een uur nodig om op de plek van het ongeluk aan te komen. Inmiddels waren er ook op de Zeeuwse eiland ook allerlei instanties gealarmeerd en stonden klaar om hulp te verlenen. De vrijwillige brandweer van Nieuw-Vossemeer was op cursus in Breda en hoorde op de terugweg van het ongeval.

Het Schelde_Rijnkanaal is een druk bevaren verbinding tussen Antwerpen en Rotterdam. Veel chemicaliën, maar ook brandstof en gas worden over het water vervoerd. Het mag een wonder heten dat de stuurloze boot niet iets ander vervoerde... Bij een gasexplosie zouden er onder de opvarenden van de passagiersboot veel slachtoffers gevallen zijn.
Na het ongeluk was de vaarweg gestremd; er is een vangnet gespannen om de weggelekte olie op te vangen Vrijdag, tegen de avond is de vaarweg weer beperkt opengesteld. Op maandag is het zout uit het schip gepompt; op dinsdag zijn de hijskranen aangekomen. Het aanbrengen van de kabels onder het schip heeft tot na middernacht geduurd. Woensdag 8 oktober is de gezonken boot uit het water gehesen.


  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post47