mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Het grote graaien duurt gewoon voort

vanallerleiPosted by wim manders Mon, June 24, 2013 18:04:33

Kreeg zojuist een mailtje van mijn bank, de ABN-AMRO. Ja, die van Gerrit Zalm. Ze wilden me op de hoogte houden van de rente die ze gaan uitkeren over onze spaarcentjes: deze rente daalt van 1,45 naar 1,30%!. Toch aardig van die bank van Gerrit. Maar in plaats van me deze treurnis toe te sturen zouden ze zich de ogen uit kop moeten schamen!

In een eerder deze week verschenen persbericht van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek, wordt gemeld dat de inflatie in mei is opgelopen tot 3,1%! In april viel dat nog mee: toen waren de prijzen gemiddeld nog maar 2,6% hoger ten opzichte van april vorig jaar. In heel Europa is de inflatie gestegen naar 1,4%, Nederland zit daar 1,7% boven. Je moet toch ergens goed in zijn niet?
Nou is het nog niet zolang geleden dat de club van Gerrit Zalm, maar ook anderen zoals ING en SNS, bakken geld hebben geleend bij de overheid.
Steun gevraagd bij de belastingbetaler omdat ze hun eigen zaakjes niet meer op orde hadden. Dat waren onze belastingcentjes en die kunnen we nu niet meer uitgeven om de zorg te verbeteren. Of om iets aan het lamentabele onderwijs in Nederland te doen.

Met die centjes zijn de banken aan de slag gegaan. In de weer gegaan hun eigen kapitaal te vergroten. Maar vooral om de brave burger het moeilijk te maken een hypotheek te verkrijgen. Terwijl de ene bank na de andere in de tv-reclames zich voordoet als ware het welzijnsinstellingen die er alles aan willen doen om het hun clientèle naar de zin te maken.

Als ik dan zo'n bemoedigend mailtje kreeg van lieve oom Gerrit, dan schieten mij de tranen in de ogen. Die goeie ouwe reus van een bank krijgt het niet meer voor elkaar om mijn centjes zo te investeren, dat er een rendement uitkomt dat boven de inflatie ligt. Nee, ik ben er trots op dat ik inteer op mijn spaarcentjes om toch de bonus van Gerrit en consorten op peil te houden!

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post44