mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

De economie

vanallerleiPosted by wim manders Fri, June 21, 2013 20:44:36

Las zojuist dit bericht:
"Fitch bevestigt AAA-status Noorwegen Kredietbeoordelaar Fitch heeft vrijdag de hoogste AAA-kredietstatus van Noorwegen bevestigd, met een stabiel vooruitzicht.
De hoogste kredietwaardering weerspiegelt volgens Fitch de sterke financiële balans van de Noorse overheid en de goed presterende Noorse economie."

En ja, de haren (en die worden met het klimmen der jaren steeds minder...) sprongen recht overeind. Ik snap het niet meer als een stel snelle jongens in net zo snelle pakken, vanuit een kantoortje gaan zitten berekenen of een land wel stabiel is, of een bank wel overeind te houden is. Wat is dit voor komkommertijdnieuws?
Hadden wij niet een toezichthouder die onze banken scherp in de gaten hield? Die ons heeft behoed voor het debacle met IceSave, die ons waarschuwde voor de labiele positie van ABNAmro, ING en die ons er met klem op wees dat ook SNS diep in de gevaren-zône kwam. En zijn we vergeten hoe die DNB er alles aan deed om het debacle Scheringa te vermijden?

Wat moeten we dan met Fitch, Poor en al die andere zogenaamde adviseurs die in strakke pakken ons zogenaamd informeren? En ondertussen alleen maar bezig zijn hun derde huis op de Bahama's - alhoewel een optrekje naast dat van Prins Pils in Argentinië is ook niet te versmaden, veilig te stellen, door ons een hoop lariekoek voor te houden. Wanneer stoppen we met dat soort organisaties en gooien we enpassant al die managers in de zorg, het openbaar vervoer, de woningbouwcorporaties enzovoorts overboord en gaan we eindelijk weer eens gewoon doen wat we moeten doen: werken om de kost te verdienen?

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post43