mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

kroketjes

vanallerleiPosted by wim manders Sat, June 15, 2013 20:00:14

Eindelijk het is me gelukt! Al weken heb ik mijn zinnen gezet op het maken van aspergekroketten. Ik had al eens bitterballen gemaakt, maar wilde iets verder gaan: een aspergekroket. Je grasduint wat rond op internet en leert dat de basis van een kroket gaat om het maken van een roux. Dat gaat als volgt te werk: je smelt boter en voegt daar dan bloem aan toe. Dat laat je even garen en dan ga je vervolgens daar een roux van maken door bouillon aan het deegje toe te voegen. En dat is - volgens alle huismiepen en vrijetijdskoks - kinderspel. Tot drie keer toe heb ik geprobeerd een stevige roux te maken, maar het resultaat was enkel dat mijn brouwsel geschikt was voor het vullen van een pasteitje. Let wel: een exquise aspergeragout heb ik weten te brouwen, maar het lukte me niet om de basis te leggen voor een stevige aspergekroket.
'Ende versaghet niet', is een spreuk op mijn lijf gebakken, dus ben ik vandaag weer fluks aan de slag gegaan. 3dl bouillon, 50 gram boter en 60 gram bloem, dat was het vertrekpunt en jawel hoor: in de koelkast staat nu een heerlijk papje op te stijven en daar ga ik morgen lekkere kroketten van rollen!
Oh ja, een bijkomstigheid nog, in mijn jeugd ging ik regelmatig op bezoek bij een nicht van mijn moeder. Haar man had een taxibedrijf en had een deel van zijn garage verhuurd aan Koos Beckers. Juist ja, die van: 'iets lekkers van Beckers!' Ik heb hem vaak op zondag kroketten zien draaien in die garage! Maar nog belangrijker: mijn moeder maakte kroketten en die vonden wij als kinderen maar wat lekker. En ook mijn kleinkinderen vonden het een traktatie.

Finally I made it: making my own 'deep-fried ragout filled snack coated with breadcrums' It took alot of trial and error but now there is a mass of potential snacks stiffening in the fridge. I learned eating this snacks from my mum and remembered how fond my children were of these nice snacks. I set my mind up on fillings them snack with asparagus and only after three times working hard on finding a good receipe, I managed to come to success.!

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post42