mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Brachystelma caffrum

AsclepiadaceaePosted by wim manders Sun, April 29, 2012 20:48:28

Brachystelma caffrum bloeit!

Onlangs heb ik Brookside Nursery(Italiƫ) een paar planten gekocht, waaronder Brachystelma caffrum. In zijn boek "Ceropegia, Brachystelma and Riocreuxia" (A.A. Balkema) beschrijft R.A. Dyer deze plant als een zelfstandige soort terwijl Albers en Meve (Asclepiadaceae 2002) de plant zien als behorend onder Brachystelma meyerianum.

De plant bloeit en het is onvoorstelbaar dat zo'n klein bloemetje zo'n sterke geur kan afgeven: het meurt in de kas!

Overigens was mijn aankoop bij Brookside Nursery een tegenvaller: ze waren aan de prijs, de transportkosten hoog en de duur van het transport (een week) knap lang. Toen ik Alan Butler hierop aansprak, lag het aan de hele wereld behalve aan hem. De discussie met hem is inmiddels zijnerzijds gesloten.
Ik heb er vier planten gekocht: Ceropegia conrathii was al rot bij aankomst, Raphionacme longituba moet nog steeds wortelen, met Ceropegia papillata zal het wel goedkomen en Brachystelma caffrum bloeit zowaar. Brookside Nursery heeft op haar (overigens fraaie) website een plantenlijst met achter de aangeboden soorten een nul bedrag of een bedrag in cijfers. Maar dat laatste betekent niet dat de kwekerij deze planten ook kan leveren. Ze hebben het te druk...

Maar ondertussen meurt en bloeit Brachystelma caffrum wel in Nieuw-Vossemeer (en trekt zowaar al vliegjes aan. Naast caffrum staan vahrmeijeri en nanum in bloei, ik ben benieuwd of er zaad aan komt)! Raphionacme globosa komt in de knop. De plant komt van Kakteen Haage, meer daarover als deze plant bloeit.

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post17