mijn blog

Zorgvanallerlei

Posted by wim manders Thu, October 08, 2015 23:59:17

Kreeg onlangs een declaratie van mij zorgjuwelier binnen (je weet wel die jongens die goud geld verdienen om jou en mij een verzekering aan te smeren waarbij de woekerpolissen nog van een voorzichtige aard waren...) Een apotheker mag in dit land zegge en schrijven: € 12,62 in rekening brengen wanneer hij mij een medicament verstrekt van € 2,72. Dit omdat hij mij uit moet leggen hoe dit medicijn te gebruiken en omdat hij dit medicament in huis moet halen om het aan mij te verstrekken.
Stel je nu eens voor: je gaat met je autootje naar de pomp en tankt Euro 95 aan - pak hem beet - 1,70 per liter en die die olieboer presteert het om je te vertellen dat je naast de prijs voor je getankte litertjes ook nog eens iets meer dan 6 euro moet dokken om te horen hoe je die brandstof in je auto moet gebruiken, maar vervolgens ook nog eens 6 euro uit je knip probeert te toveren omdat hij die brandstof moest inkopen en ter beschikking stellen aan jou?
Ben ik nou helemaal de weg kwijt als ik me af vraag of dit normaal is?
Het neoreactionaire denken, dat in de jaren tachtig is gestart onder het mom van: 'door marktwerking wordt alles goedkoper' heeft er juist toe geleid dat alles duurder en minder functioneel werd. Energie: te duur; zorg: te duur; openbaar vervoer: te duur. En met te duur bedoel ik: niet meer te betalen voor de burger, terwijl de tegenprestatie al maar minder werd. Wie er op vooruit gegaan zijn? De bestuurders van al die clubs, die met enorme bonussen zijn gaan lachen.dan zakt je toch de broek afvanallerlei

Posted by wim manders Fri, August 14, 2015 19:57:47

Bij het lezen van het volgende bericht, was ik blij op mijn bureaustoel te zitten: mijn broek ging spontaan van de billen... Zittend op mijn bureaustoel bleef de visuele schade beperkt en er waren, godzijdank, ook geen verdere getuigen... Hieronder het bericht dat nu.nl vandaag bracht:

Voormalig bestuurder woningverhuurder krijgt driekwart miljoen mee

Vesteda, de grootste woningbelegger van Nederland, heeft een voormalig bestuurder 742.000 euro betaald voor de drie maanden die hij vorig jaar werkte bij het bedrijf.

Dit meldt RTL Z vrijdag. Bestuurder Luurt van der Ploeg kreeg een beloning van 609.000 euro en nog eens 133.000 euro voor pensioen en andere premies in 2014 als topman van het bedrijf.

Zou hij niet zijn opgestapt dan had hij ongeveer 92.000 euro verdiend in de drie maanden. De televisiezender concludeert hiermee dat hij 650.000 euro heeft meegekregen voor zijn vertrek als afwikkelingskosten.

Vesteda belegt vooral geld van pensioenfondsen en verzekeraars uit Nederland. De woningverhuurder heeft in totaal 23.000 woningen in bezit. In het voorjaar investeerden ook twee buitenlandse beleggers in het bedrijf.

Van der Ploeg werkte al sinds 2010 bij Vesteda. Sinds 2010 was hij financieel topman. Vanaf juni 2013 fungeerde hij als interim topman, maar hij stopte hiermee in maart 2014. Hij zou toen zelf zijn opgestapt.

(ex nu.nl)Een beetje hoop?Asclepiadaceae

Posted by wim manders Wed, August 12, 2015 22:03:37

Ooit had ik een mooie collectie; een groot deel heeft de verhuizing van Nieuw-Vossmeer naar Helmond niet overleefd. Vervolgens werd de rest zwaar belaagd door een wolluizenplaag. Uiteindelijk maar besloten om alles op het balkon te zetten en intensief te behandelen met een systeemgif (gekocht via Ebay in Italië) De moed zonk me met de dag verder in de schoenen, maar sinds vandaag heb ik gezien dat een aantal diehards weer neiuwe wortels aan het maken is... Krijg je toch weer een goed gevoel van... Heb inmiddels al weer wat plantjes naar binnen gehaald: ik weet ten slotte niet of ze opgewassen zijn tegen de tocht op het balkon. Nou ja, begin weer een beetje hoop te krijgen: het is tenslotte niet niks als je je plantjes een voor een ziet wegkwijnen...

Once upon a time I had an exquisit collection of Asclepiads. For reasons which have no interest in this discussion I had to move and a greater part didn't survive the changing of address. Those which did survive had to deal with mealy bugs... Finally I moved all of them to my balcony and gave them a treat with a (in Holland forbidden) remedy. By the time I started to agree that the lot left over would be due to die; I noticed several plants rerooting... Will it be my Lucky day?Windows 10vanallerlei

Posted by wim manders Wed, August 05, 2015 22:11:40

Een paar jaar geleden kregen de wizzkids van old Big Gates het idee om niet alleen aan hun eigen of hun vriendjes leuter te rukken, maar om weer eens wat nieuws te verzinnen.
Ze hadden immers de versie 8.1 gelanceerd in de veronderstelling dat de hele wereld over zou gaan op tablet. Lekker wrijven, bijna zoals aan je leuter friemelen.
Helaas, yuppies, een groot deel van de wereld, doet het met een desktop of een laptop: en dan helpt wrijven niet...
Nou, daar hebben jullie wat op gevonden: Windows 10. Formidabel: ben maar vier dagen aan de gang geweest om jullie product aan de gang te krijgen.
Een groot deel van de wereld gebruikt HP computers welke zijn voorzien van een Realtek HD audio: en dan zijn jullie zo met jezelf bezig dat je niet eens de juiste drivers voor dit programma standaard in je installatie pakket te bouwen.
Doet me denken aan de dagen van Vista: chappeau! Dit getuigt van incompetentie in optima formaLawaaivanallerlei

Posted by wim manders Wed, July 01, 2015 01:35:55

Ooit in mijn actieve leven heb ik voorlichting gegeven op het gebied van Arbo; ik werkte in een sociale werkplaats en moest derhalve de regels op het gebied van Arbo aangepast vertellen. Een aantal medewerkers hadden te maken met lawaaioverlast boven 80 dB. Voor hen werden er aangepaste autoplastieken aangeschaft: aan de persoon aangepasten oordoppen om de geluidsoverlast te verminderen.
Een dwingende reden om deze hulpmiddelen te verstekken was, dat ingeval van een controle door de Arbeidsinspectie, de werkgever een forse boete opgelegd kon worden.
Sinds kort woon ik weer in het centrum van Helmond en geniet van het uitzicht vanuit mijn appartement; wat me minder gelukkig maakt is de herrie die tot me komt als ik mijn balkondeur openzet. Het overdreven lawaai van motoren, maar ook dat van 4x4 auto's komt heel agressief bij me over
Onlangs had ik een gesprek met een goede oude vriend, een motorman, die het lawaai van de motoren verdedigde met het argument, dat 'motorrijders in het verkeer over het hoofd worden gezien.'
Dat zou een reden kunnen zijn om laweit te maken, maar als ik het overdreven lawaai van 4x4 auto's daarnaast zet, komt me toch de gedachte naar boven, dat het veel eerder te doen is om aanwezig te zijn. Het lijk er bijna op dat de lawaaimakers schreeuwen om aandacht.
Wat me nog het meest bevreemd is dat er forse sancties zijn wanneer een werkgever onvoldoende maatregelen neemt om zijn werknemers te ontlasten van onnodig lawaai, terwijl ik de ganse dag blootgesteld wordt aan tumult dat boven de 120 dB gaat. Durft de aangewezen instantie, de politie, niet op te treden tegen dit soort excessen?Onno Hoesvanallerlei

Posted by wim manders Sat, June 27, 2015 21:26:25

http://www.nu.nl/binnenland/4076711/burgemeester-onno-hoes-krijgt-eremedaille-van-maastricht.html Nou dat is echt werkelijk nieuws: een nicht krijgt een lintje. En waarom ki=rijgt hij dat lintje? Allerminst vanwege zijn verdiensten als burgervader van Maastricht; de problemen rond het delen werden zeker niet onder zijn bewind opgelost. Nee, hij krijgt een lintje omdat hij afscheid moest nemen als bewindvoerder van Limburg's hoofstad. Navrant is waarom hij zijn jas in de wilgen moest hangen: hij werd betrapt op vreemdgaan en als je als partner van Albert Verlinden door het leven gaat, word je aan de schandpaal gehangen.

Heb altijd gedacht dat lintjes waren voor mensen die zich op een uitzonderlijke manier voor de samenleving hebben ingezet...Actueelvanallerlei

Posted by wim manders Sat, June 27, 2015 19:51:42

Gut, Pascal Jakobsen, ja die van Blof, had iets te melden in het nieuws: http://www.nu.nl/muziek/3815956/paskal-jakobsen-houdt-concert-at-sea-liever-klein.html. Een en ander naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Concert at Sea. En net als in zijn teksten krijgt het onze lieve Pascal alleen maar voor elkaar om cliché's uit te kramen. Guttegut, wat erg, dat andere bandje uit Zeeland, Racoon, is iets minder met zichzelf ingenomen, maar ja ze zijn populair en het volk krijgt wat het verdient..

Ik vind het niet erg als ze bandjes, als Blof, Direct, Racoon stante pede uitgummen.

DrakenbootFotografie

Posted by wim manders Sun, June 14, 2015 00:32:15

Zit nog wat uit te puffen: een groot deel van de dag in touw geweest om foto's te maken van het Drakenbootfestival, Had wel posters gezien maar het kwartje kwam maar niet vallen... Toen ik in 2007 Nieuw-Vossemeer leerde kennen, stond ik verbaasd dat in een dorp met 2300 inwoners zoveel gebeurde. Heb dat in de loop der jaren wel in een ander perspectief gaan zien. Nu ik sinds januari terug ben in Helmond, zie ik met plezier dat hier een boel ten positieve is veranderd. Ben druk in de weer om op mijn website kond te toen van die veranderingen: www.wimmanders.nl Nu druk in de weer om het fotomateriaal om te zetten naar een plek op die site, waarschuw wel als het zover is...
Ondertussen zijn Wipneus en Pim nog steeds druk bezig om de boel op de kop te zetten. Heb hun optreden een poos gevolgd en kreeg opeens het gevoel weer terug te zijn in West Brabant. Ze brengen niks: wat ze doen is bagger, maar het lukt ze om basale gevoelens bij mensen los te maken: het leek op prijsdansen tijdens de kermis in Vosmur.
Weer een pijntje te verwerken dus