mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Zorg

vanallerleiPosted by wim manders Thu, October 08, 2015 23:59:17
Kreeg onlangs een declaratie van mij zorgjuwelier binnen (je weet wel die jongens die goud geld verdienen om jou en mij een verzekering aan te smeren waarbij de woekerpolissen nog van een voorzichtige aard waren...) Een apotheker mag in dit land zegge en schrijven: € 12,62 in rekening brengen wanneer hij mij een medicament verstrekt van € 2,72. Dit omdat hij mij uit moet leggen hoe dit medicijn te gebruiken en omdat hij dit medicament in huis moet halen om het aan mij te verstrekken.
Stel je nu eens voor: je gaat met je autootje naar de pomp en tankt Euro 95 aan - pak hem beet - 1,70 per liter en die die olieboer presteert het om je te vertellen dat je naast de prijs voor je getankte litertjes ook nog eens iets meer dan 6 euro moet dokken om te horen hoe je die brandstof in je auto moet gebruiken, maar vervolgens ook nog eens 6 euro uit je knip probeert te toveren omdat hij die brandstof moest inkopen en ter beschikking stellen aan jou?
Ben ik nou helemaal de weg kwijt als ik me af vraag of dit normaal is?
Het neoreactionaire denken, dat in de jaren tachtig is gestart onder het mom van: 'door marktwerking wordt alles goedkoper' heeft er juist toe geleid dat alles duurder en minder functioneel werd. Energie: te duur; zorg: te duur; openbaar vervoer: te duur. En met te duur bedoel ik: niet meer te betalen voor de burger, terwijl de tegenprestatie al maar minder werd. Wie er op vooruit gegaan zijn? De bestuurders van al die clubs, die met enorme bonussen zijn gaan lachen.  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post57

dan zakt je toch de broek af

vanallerleiPosted by wim manders Fri, August 14, 2015 19:57:47

Bij het lezen van het volgende bericht, was ik blij op mijn bureaustoel te zitten: mijn broek ging spontaan van de billen... Zittend op mijn bureaustoel bleef de visuele schade beperkt en er waren, godzijdank, ook geen verdere getuigen... Hieronder het bericht dat nu.nl vandaag bracht:

Voormalig bestuurder woningverhuurder krijgt driekwart miljoen mee

Vesteda, de grootste woningbelegger van Nederland, heeft een voormalig bestuurder 742.000 euro betaald voor de drie maanden die hij vorig jaar werkte bij het bedrijf.

Dit meldt RTL Z vrijdag. Bestuurder Luurt van der Ploeg kreeg een beloning van 609.000 euro en nog eens 133.000 euro voor pensioen en andere premies in 2014 als topman van het bedrijf.

Zou hij niet zijn opgestapt dan had hij ongeveer 92.000 euro verdiend in de drie maanden. De televisiezender concludeert hiermee dat hij 650.000 euro heeft meegekregen voor zijn vertrek als afwikkelingskosten.

Vesteda belegt vooral geld van pensioenfondsen en verzekeraars uit Nederland. De woningverhuurder heeft in totaal 23.000 woningen in bezit. In het voorjaar investeerden ook twee buitenlandse beleggers in het bedrijf.

Van der Ploeg werkte al sinds 2010 bij Vesteda. Sinds 2010 was hij financieel topman. Vanaf juni 2013 fungeerde hij als interim topman, maar hij stopte hiermee in maart 2014. Hij zou toen zelf zijn opgestapt.

(ex nu.nl)  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post56

Windows 10

vanallerleiPosted by wim manders Wed, August 05, 2015 22:11:40

Een paar jaar geleden kregen de wizzkids van old Big Gates het idee om niet alleen aan hun eigen of hun vriendjes leuter te rukken, maar om weer eens wat nieuws te verzinnen.
Ze hadden immers de versie 8.1 gelanceerd in de veronderstelling dat de hele wereld over zou gaan op tablet. Lekker wrijven, bijna zoals aan je leuter friemelen.
Helaas, yuppies, een groot deel van de wereld, doet het met een desktop of een laptop: en dan helpt wrijven niet...
Nou, daar hebben jullie wat op gevonden: Windows 10. Formidabel: ben maar vier dagen aan de gang geweest om jullie product aan de gang te krijgen.
Een groot deel van de wereld gebruikt HP computers welke zijn voorzien van een Realtek HD audio: en dan zijn jullie zo met jezelf bezig dat je niet eens de juiste drivers voor dit programma standaard in je installatie pakket te bouwen.
Doet me denken aan de dagen van Vista: chappeau! Dit getuigt van incompetentie in optima forma  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post54

Lawaai

vanallerleiPosted by wim manders Wed, July 01, 2015 01:35:55

Ooit in mijn actieve leven heb ik voorlichting gegeven op het gebied van Arbo; ik werkte in een sociale werkplaats en moest derhalve de regels op het gebied van Arbo aangepast vertellen. Een aantal medewerkers hadden te maken met lawaaioverlast boven 80 dB. Voor hen werden er aangepaste autoplastieken aangeschaft: aan de persoon aangepasten oordoppen om de geluidsoverlast te verminderen.
Een dwingende reden om deze hulpmiddelen te verstekken was, dat ingeval van een controle door de Arbeidsinspectie, de werkgever een forse boete opgelegd kon worden.
Sinds kort woon ik weer in het centrum van Helmond en geniet van het uitzicht vanuit mijn appartement; wat me minder gelukkig maakt is de herrie die tot me komt als ik mijn balkondeur openzet. Het overdreven lawaai van motoren, maar ook dat van 4x4 auto's komt heel agressief bij me over
Onlangs had ik een gesprek met een goede oude vriend, een motorman, die het lawaai van de motoren verdedigde met het argument, dat 'motorrijders in het verkeer over het hoofd worden gezien.'
Dat zou een reden kunnen zijn om laweit te maken, maar als ik het overdreven lawaai van 4x4 auto's daarnaast zet, komt me toch de gedachte naar boven, dat het veel eerder te doen is om aanwezig te zijn. Het lijk er bijna op dat de lawaaimakers schreeuwen om aandacht.
Wat me nog het meest bevreemd is dat er forse sancties zijn wanneer een werkgever onvoldoende maatregelen neemt om zijn werknemers te ontlasten van onnodig lawaai, terwijl ik de ganse dag blootgesteld wordt aan tumult dat boven de 120 dB gaat. Durft de aangewezen instantie, de politie, niet op te treden tegen dit soort excessen?  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post53

Onno Hoes

vanallerleiPosted by wim manders Sat, June 27, 2015 21:26:25

http://www.nu.nl/binnenland/4076711/burgemeester-onno-hoes-krijgt-eremedaille-van-maastricht.html Nou dat is echt werkelijk nieuws: een nicht krijgt een lintje. En waarom ki=rijgt hij dat lintje? Allerminst vanwege zijn verdiensten als burgervader van Maastricht; de problemen rond het delen werden zeker niet onder zijn bewind opgelost. Nee, hij krijgt een lintje omdat hij afscheid moest nemen als bewindvoerder van Limburg's hoofstad. Navrant is waarom hij zijn jas in de wilgen moest hangen: hij werd betrapt op vreemdgaan en als je als partner van Albert Verlinden door het leven gaat, word je aan de schandpaal gehangen.

Heb altijd gedacht dat lintjes waren voor mensen die zich op een uitzonderlijke manier voor de samenleving hebben ingezet...  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post52

Actueel

vanallerleiPosted by wim manders Sat, June 27, 2015 19:51:42

Gut, Pascal Jakobsen, ja die van Blof, had iets te melden in het nieuws: http://www.nu.nl/muziek/3815956/paskal-jakobsen-houdt-concert-at-sea-liever-klein.html. Een en ander naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Concert at Sea. En net als in zijn teksten krijgt het onze lieve Pascal alleen maar voor elkaar om cliché's uit te kramen. Guttegut, wat erg, dat andere bandje uit Zeeland, Racoon, is iets minder met zichzelf ingenomen, maar ja ze zijn populair en het volk krijgt wat het verdient..

Ik vind het niet erg als ze bandjes, als Blof, Direct, Racoon stante pede uitgummen.

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post51

bootongeluk

vanallerleiPosted by wim manders Thu, October 09, 2014 10:20:18
Donderdag 2 oktober wordt in Nieuw-Vossemeer een stuurloos schip geramd door een passagiersboot op het Schelde_Rijnkanaal. Het blijft gelukkig enkel bij materiële schade: de twee opvarenden van het vrachtschip worden door de bemanning van het passagiersschip uit het water gered.
Het schip vervoerde zout; er lekt enkel olie weg uit het gezonken schip. Het ongeval had plaats om tien over tien 's avonds. De brandweerblusboot uit Dinteloord had een uur nodig om op de plek van het ongeluk aan te komen. Inmiddels waren er ook op de Zeeuwse eiland ook allerlei instanties gealarmeerd en stonden klaar om hulp te verlenen. De vrijwillige brandweer van Nieuw-Vossemeer was op cursus in Breda en hoorde op de terugweg van het ongeval.

Het Schelde_Rijnkanaal is een druk bevaren verbinding tussen Antwerpen en Rotterdam. Veel chemicaliën, maar ook brandstof en gas worden over het water vervoerd. Het mag een wonder heten dat de stuurloze boot niet iets ander vervoerde... Bij een gasexplosie zouden er onder de opvarenden van de passagiersboot veel slachtoffers gevallen zijn.
Na het ongeluk was de vaarweg gestremd; er is een vangnet gespannen om de weggelekte olie op te vangen Vrijdag, tegen de avond is de vaarweg weer beperkt opengesteld. Op maandag is het zout uit het schip gepompt; op dinsdag zijn de hijskranen aangekomen. Het aanbrengen van de kabels onder het schip heeft tot na middernacht geduurd. Woensdag 8 oktober is de gezonken boot uit het water gehesen.


  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post47

Joris Linssen & Caramba

vanallerleiPosted by wim manders Sat, February 01, 2014 20:21:05

Gisterenavond (31 jan. 2014) de vertoning bijgewoond van de show 'Licht' van Joris Linssen en Caramba in het Dorpshuis in Rilland (Zeeland).

Samen met Kees van der Hoogen. gitaar, Marcel van der Schot, accordeon en Erik van Loo, bas, verzorgde Linsen een voorstelling doorspekt van muzikale hoogstandjes.
Joris Linssen vertelt tijdens deze show hoe hij als afstuderend historicus terechtkwam in Mexico en daar de muziek van Armando Manzanero (deze week een Grammy ontvangen) en José Alfredo Gimenez (alweer ruim dertig jaar overleden) de groten van de Mexicaanse muziek, leerde kennen. Daardoor gegrepen werd en besloot deze muziek in de Nederlandse taal te gaan brengen.

In 1999 werd Linssen de zanger van Caramba en samen met de band toert hij sindsdien door Nederland.
In 2013 bezocht de band Mexico. Ze traden daar met succes op, zoals te zien was in de onlangs uitgezonden documentaire van deze trip. (Binnenkort verkrijgbaar op dvd).

'Licht' vertelt het verhaal van Caramba en in het bijzonder de toer door Mexico, waar de band bij het graf van Gimenez stilstond bij deze grootheid van de Mexicaanse muziek, maar evengoed bij het te vroeg overlijden van hun eerdere bassist Jeroen.

De vier mannen brachten een wervelende show vol humor en reflectie. Het was intens genieten van hun muziek en vooral te zien dat er vier gedreven muzikanten hun ding stonden te doen. En daar zelf met volle teugen van genoten!
Ze slaagden er met verve in de - anders zo nuchtere - Zeeuwen tot uitbundig enthousiasme te brengen. Zó uitbundig, dat zij een staande ovatie brachten aan Joris Linssen en Caramba.

Caramba toert nog tot maart in Nederland: http://www.jorislinssen.nl/

Een fotoverslag van deze avond is te vinden op: www.wimmanders.nl


  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post46
Next »