mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

Drakenboot

FotografiePosted by wim manders Sun, June 14, 2015 00:32:15

Zit nog wat uit te puffen: een groot deel van de dag in touw geweest om foto's te maken van het Drakenbootfestival, Had wel posters gezien maar het kwartje kwam maar niet vallen... Toen ik in 2007 Nieuw-Vossemeer leerde kennen, stond ik verbaasd dat in een dorp met 2300 inwoners zoveel gebeurde. Heb dat in de loop der jaren wel in een ander perspectief gaan zien. Nu ik sinds januari terug ben in Helmond, zie ik met plezier dat hier een boel ten positieve is veranderd. Ben druk in de weer om op mijn website kond te toen van die veranderingen: www.wimmanders.nl Nu druk in de weer om het fotomateriaal om te zetten naar een plek op die site, waarschuw wel als het zover is...
Ondertussen zijn Wipneus en Pim nog steeds druk bezig om de boel op de kop te zetten. Heb hun optreden een poos gevolgd en kreeg opeens het gevoel weer terug te zijn in West Brabant. Ze brengen niks: wat ze doen is bagger, maar het lukt ze om basale gevoelens bij mensen los te maken: het leek op prijsdansen tijdens de kermis in Vosmur.
Weer een pijntje te verwerken dus  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post50

Fotografie

FotografiePosted by wim manders Sat, June 13, 2015 18:43:25
Heb zojuist een verhaal geplaatst over de Drakenbootrace en realiseer me dat het niet voor iedereen duidelijk is dat je niet eerst je foto's op het web plakt. Heb een lange geschiedenis van analoog fotograferen achter me: een filmpje in de camera. Veel theaterfotografie gedaan: dus werken zonder flitser. Die filmpjes moesten op een speciale manier ontwikkeld worden. De overstap gemaakt naar digitaal: de drukker vraagt om 300 dpi: dus fotograferen in RAW (ook omdat het heropenen van JPEG bestanden leidt tot kwaliteitsverlies). Fotografeer dus nog steeds in RAW en dat moet omgezet worden. Wat meer werk, maar ik heb een archief met kwalitatief hoogwaardige opnames.

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post49

drakenbootrace helmond

FotografiePosted by wim manders Sat, June 13, 2015 18:12:04

Ik ben ooit van Helmond verhuisd naar Nieuw-Vossemeer (of all places) en verbaasde me erover dat in een dorp van 2.300 inwoners meer te doen was dan in Helmond. Terug in Helmond doet het me genoegen dat er in de binnenstad, waar ik tenslotte woon, steeds meer activiteiten zijn. Druk in de weer geweest om de eerste dag rondom drakenbootfestival vast te leggen. Tegen vijven heb ik de strijdbijl neergelegd: nog vlug wat foto's van Sound-Xpress gemaakt. Twee zangeressen ver voorbij de menopauze doen hun best de soul uit de jaren zestig te herleven. Maar meer dan hun best doen zit er niet in... Vanavond synthetische muziek : deejays, of hoe je dat ook schrijft... Morgen weer allerlei vaaractiviteiten op het kanaal en een optreden van Rowwen Hezze, heb via goede relaties een achter5om weten te regelen...
Foto's en zo later.

Leif de Leeuwband en DéB

igBand waren wel leuk.

Zit nog te werken en krijg nog steeds de muziek van Sound-Xpress binnen: gatver... Totaal geen emotie, niks met muziek te maken: gewoon strak nootjes spelen (die nootjes spelen ze overigens wel goed)... Muziek gaat om emotie en dat missen ze compleet.

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post48

Hoe krijgen we Nederland klein

FotografiePosted by wim manders Fri, June 14, 2013 19:54:35
Goh, eindelijk eens boude taal van Markie boy: het joch voorziet 'onvermijdelijke lastenverzwaringen.' Alsof dat niet van het begin af aan de inzet is geweest van de Vereniging voor Vrijheid en Democratie. Het is er immers de VVD steeds om te doen geweest de met veel strijd verkregen sociale verworvenheden af te breken en daarmee alle ruimte te geven aan Ondernemend Nederland.
Onlangs was er in Helmond nog een mooi voorbeeld: de plaatselijke wethouder (geen VVD-er overigens, maar wel van hetzelfde hout gesneden) achtte zichzelf 24/7 wethouder en vond het dientengevolge geheel legitiem om zich op kosten van de burger (de sukkel die belasting betaalt) van en naar de lokale kroegen te laten vervoeren. Denk nog even verder terug aan die zorgverzekeraars die exorbitante winsten incasseren. Kijk eens naar de banken, die met staatssteun (geld van diezelfde sukkels die belasting betalen) bezig zijn hun eigen vermogen te vergroten en er alles aan doen om ons, hun cliëntèle, zo veel mogelijk nul op het rekest te geven. Willen wij een hypotheek, gelukkig denken de banken mee: NEE, geen hypotheek dus. Neem daarbij de fraude in de ziekenhuizen, de totaal betekenisloze managers in de zorg, die alleen maar bezig zijn om de handen van het bed te houden, dan moet er toch onderhand een lichtje, wat zeg ik een vuurtoren, gaan branden.
Wordt het onderhand niet eens tijd dat we hier ons eigen Taksimplein gaan zoeken en zeggen tegen dat ultrarechts kabinet: Het is genoeg geweest, handen van de burger, ga je geld maar halen, daar waar het verknoeid werd!
En laten we vooral die pluche-socialisten à la Samson, nooit meer de kans geven ook nog maar één keer iets te vertellen te hebben over dit prachtige land, deze mensen die heel hard moeten werken om dit allemaal op te bouwen!

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post41

het grote graaien

FotografiePosted by wim manders Mon, May 06, 2013 21:30:51

Las zojuist dat ook Menzis een vervijfvoudiging van haar winst op de rol mag zetten. Schril: ik kreeg zojuist te horen dat de rente op mijn kleine beetje spaarcentjes is verlaagd naar 1,90%...
Even een beetje historie: Al een aantal jaren heb ik mijn zorg verzekerd bij Menzis; het aanbod leek me aantrekkelijk en bovendien was er een korting voor vakbondsleden. Prettige bijkomstigheid was dat je als vakbondslid extra fysio behandeling kreeg, mooi meegenomen als je op leeftijd begint te komen en RSI een deel van je lijf beheerst.
Had bovendien een extra verzekering voor mondzorg, mooi toch want gezien mijn leeftijd is de mondhygiëniste gewoon een vaste prik. Het beste wat Menzis kon leveren echter was een tegemoetkoming in de kosten ter hoogte van 25% tot een maximum van € 1.500. Buiten de mondzorg natuurlijk, want dat valt buiten de afspraken...

Dus dan maar overgestapt naar een andere club en - och waarom zou je je extra verzekeren voor fysio: dat heb je toch niet nodig... Jawel: je gaat door je rug en het enige advies is fysio...

Dan krijg je het toch wel even te kwaad, als je leest dat Menzis (maar dat is niet de enige) haar winsten vervijfvoudigd! Dat is 500%, en ik die een paar armzalige tientjes op de bank kan zetten krijg: 1,90?

De privatisering van de ziektekosten was een idee van de VVD; zo kon er marktwerking ontstaan en zouden de kosten voor de burger verminderen. Net als die marktwerking bij de privatisering van de post, de spoorwegen, de energie. Het enige wat we daarmee bereikt hebben is dat al die nutsvoorzieningen duurder geworden zijn, omdat steeds meer managers zich moesten bemoeien van een bedrijf dat al jaren lang goed en geolied liep.

Vervolgens roept diezelfde VVD dat de kosten van de zorg de pan uitrijzen, dat we niet langer die zorg kunnen waarborgen en dat onze ouderen niet meer kunnen rekenen op een rustige oude dag in een verzorgingstehuis; maar dat wij meer en meer zelf zorg moeten gaan dragen voor onze ouderen die hulp behoeven. Voor onze kinderen die aangewezen zijn op hulp.

En dan gaan banken, verzekeraars, beleggers ongelimiteerd door met zelfverrijking?

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post40

gezwoofvlogen

FotografiePosted by wim manders Sun, May 27, 2012 21:17:26
Vandaag lekker genoten van het verjaardagscadeau dat de kinderen van mijn vrouw me hadden aangeboden: een zweefvlucht boven Burg Haamstede. Het weer was heerlijk en de vlucht was buitengewoon. Waar ik zeker nog zoveel van genoten heb was het uitzicht: aan de ene kant het Zeeuwse land en aan de andere kant de zee. Machtig mooi. Bijna vijftig jaargeleden heb ik al eens een vlucht in een zweefvliegtuig gemaakt. Dus dit was een spectaculaire verrassing voor me! Jongens bedankt!

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post26

stage

FotografiePosted by wim manders Sat, February 11, 2012 16:00:18

Vandaag is mijn zoon Yuri vertrokken naar zijn stageplaats in Oezbekistan. Heeft wat gehad met zijn creditkaart en moest dus terug naar Nederland vanuit Milaan. Bagage kwijtgeraakt en heeft een paar dagen bij ons gelogeerd in afwachting van de terugkomst van zijn bagage. Vanmorgen is hij al liftend vetrokken richting Brussel om vandaaruit verder tegaan via Luxemburg, Duitsland richting Turkije. Wil via Iran en Afghanistan uiteindelijk in Oezbekistan aankomen.

Is gisteren nog met me naar een bouwersbal van de carnaval geweest hier in het dorp.

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post15

Nieuwe camera

FotografiePosted by wim manders Sun, February 05, 2012 12:21:16
Mijn nieuwe camera is binnen! Net op tijd om winterse taferelen in en rond Nieuw-Vossemeer te kunnen fotograferen! Best tevreden met het nieuwe apparaat en de nieuwe macrolens!

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post14