mijn blog

mijn blog

Over het blog

In dit blog vertel ik meer over mijn planten. Daarnaast meld ik hier nieuws over mijn website. Naast recent fotowerk plaats ik daar zwart/wit werk dat ik momenteel nog aan het digitaliseren ben. Op www.wimmanders.nl kun je kennismaken met mijn fotowerk

sores

vanallerleiPosted by wim manders Mon, January 15, 2018 17:45:36
Afgelopen zaterdag tevergeefs zitten wachten op de bezorger die mijn een nieuwe computer zou brengen. Post.nl gaf me een berichtje dat het de bezorger niet was gelukt het pakket af te leveren en gaf me de keuze om tot dinsdag te wachten op een nieuwe bezorging of het pakket zelf op te halen vanaf maandag 15.00 uur. Keurig het bericht ingevuld en ik verkeerde in de veronderstelling dat ik zelf het pakket op zou moeten halen.
Voor achten vanmorgen ging mijn deurbel; ik open, in mijn onderbroekie, de voordeur en daar staat een meneer van Tante Pos met: jawel hoor! De computer!
Het geheugen van mijn gesneuvelde computer paste, maar het kostte me toch bijna een uur om dat duidelijk maken aan de machine. Wat me tegenvalt is dat de kast smal is en dat ik daarom mijn pci-express kaarten niet kan plaatsen. Deze zijn breder dan de sloten.
Mijn rug is inmiddels gebroken, geen vreemd verschijnsel: naarmate de stress oploopt, begint de rug tegen te spelen. Inmiddels werkt de machine naar genoegen op een paar mineure details na. Om een upgrade naar Windows 10 te installeren, wordt een activeringscode gevraagd. Die heb ik niet, Windows 10 was destijds gratis.
Mijn oude HP computer (10 jaar oud) gaf de geest en in eerste instantie heb (vanwege de centen) gekozen voor een Acer Aspire van Paradigit. Een totale miskoop: 4Gb geheugen, het kreng is niet vooruit te branden. Mijn geheugenkaarten passen niet en nauwelijks mogelijkheden om intern danwel extern iets aan te sluiten...
Na een dag sleutelen aan de HP van Remarkt is de status:
- geheugen geïnstalleerd
- Adobe CS4 (Pohotohop enz.) draait
- machine werkt
- zou graag een oplossing willen weten om een of meerde pci-express kaarten aan te sluiten.
Mijn hoofd loopt om: die keelontsteking wil maar niet wijken, gelukkig vraagt mijn rug zoveel aandacht, dat ik zo nu en dan die keelontsteking vergeet...

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post61

Racisme

vanallerleiPosted by wim manders Mon, November 20, 2017 20:04:59
Met ingehouden adem volg ik al een poos de ophef over Zwarte Piet. Dit is volgens een groep van mensen een vorm van racisme: zij baseren dit idee op het feit dat de knecht van Sinterklaas zwart getint ten beeld wordt gebracht.
Waar deze mensen aan voorbij gaan is dat deze maatschappij inderdaad onderhevig is aan ernstigere vormen van discriminatie: dat betreft niet enkel huidskleur, het zit dieper. In mijn werkzame leven vervulde ik en functie binnen Sociale Werkplaatsen en heb zowel landelijk als lokaal moeten zien dat mensen met een handicap achteruit worden gesteld. Een van de meest simpele vormen van discriminatie. Afzetten tegen geloof of herkomst, zijn weer andere vormen en je kunt je natuurlijk, zoals de VD dit momenteel doet, afezetten tegen mensen die niet de kans hebben om aan werk te komen...
Ik vind het prima dat een groepering binnen onze samenleving discriminatie aan de kaak stelt, deze ordeverstoorders lijken mij enkel erop uit te zijn om de aandacht op zichzelf te vestigen. Mochten er mensen in die groep zijn die werkelijk kloten aan hun lijf hebben, dan hebben ze hun handen vol om discriminatie aan de kaak te stellen!  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post60

zo maar wat

vanallerleiPosted by wim manders Sat, November 11, 2017 15:02:32
Het bloed kruipt kennelijk waar het niet gaan kan... Mijn vader was gek van vis en schelpdieren. Ik herinner me als kind nog dat er een keer per week een man met een karretje het dorp bezocht om kreukels te verkopen. Pa was verzot op mosselen, kreukels en vis. Moeder evenwel had een aversie ten opzichte van alles dat uit zee kwam.
Enkel omdat het katholieke geloof het verbood om op vrijdag vlees te nuttigen, kwam er op die dag gemarineerde haring op tafel(Op andere vrijdagen was er overigens een gebakken ei). Af en toe kocht ze voor Pa een potje 'Zeelands Roem' mosselen. Haar aversie naar vis en schelpdieren heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Stilaan wil ik meer ontdekken aan vis en schelpdieren. Afgezien van paling, die ik hardstikke lekker vind - maar veel te duur - kan ik genieten van een lekker stukje vis. Ik geniet ook van een lekker bakkie mosselen (1 kg is meer dan genoeg voor mij). Vandaag heb ik oesters gekocht op de markt: 3 stuks voor 5 euro en ik kreeg er zo maar een extra cadeau! Spannend: bloednieuwsgierig en tegelijkertijd: 'Wat als ik ze helemaal niet lekker vind?'

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post59

Visserij

vanallerleiPosted by wim manders Sun, October 29, 2017 03:37:43
Experiment geslaagd: had 2 kilo mosselen gekocht bij de Aldi; dat krijg je alleen niet op in een keer. Dus voordat ik aan de slag ging met deze zeevruchten, maar even gekeken op internet wat je met het restant aan mosselen kunt doen. Ja: gratineren, maar dan eet je dus twee dagen van hetzelfde... Er kwam zoiets voorbij als mosselen in het zuur. In eerste instantie werd ik niet laaiend enthousiast, gewoon door jeugdherinneringen.
Mijn vader was verzot op vis, mosselen en kreukels, mijn moeder daarentegen gruwde van vis. Wat er aan vis op tafel kwam was een zure haring op vrijdag, omdat de katholieke kerk het verbood om op die dag vlees te eten. Dus op vrijdag was het of zure haring of een gebakken ei.
Zo af en toe kocht mijn moeder een potje "Zeelands Roem" mosselen in het zuur voor mijn vader.
Als het kermis was trakteerde de oudste zus van mijn vader, tante Betje, op paling: god wat was dat lekker!
Mocht het geluk smaken een poos lang gewoond te hebben op de grens van Brabant en Zeeland en mocht daar, naast lekkere paling, ook kennis maken met snoekbaars.
Een volgende uitdaging is om eens oesters te eten...
Overigens het is heel eenvoudig om mosselen te bewaren in het zuur:
allereerst snij je een ui in heel fijne ringen,
zwarte en witte peper.
Je doet het geheel in een glazen pot en giet daarop 2 delen azijn en drie delen water. Voor de bite het ik er nog wat korrels piment bijgedaan.
Heb ze vandaag geproefd en als die mosselen die mijn vader af en toe kreeg, net zo smaakten als deze, moet ie wel genoten hebben!
Overigens zelfs nu, 94 jaar oud, is er bij mijn moeder nog steeds een aversie teen vis...

  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post58

Zorg

vanallerleiPosted by wim manders Thu, October 08, 2015 23:59:17
Kreeg onlangs een declaratie van mij zorgjuwelier binnen (je weet wel die jongens die goud geld verdienen om jou en mij een verzekering aan te smeren waarbij de woekerpolissen nog van een voorzichtige aard waren...) Een apotheker mag in dit land zegge en schrijven: € 12,62 in rekening brengen wanneer hij mij een medicament verstrekt van € 2,72. Dit omdat hij mij uit moet leggen hoe dit medicijn te gebruiken en omdat hij dit medicament in huis moet halen om het aan mij te verstrekken.
Stel je nu eens voor: je gaat met je autootje naar de pomp en tankt Euro 95 aan - pak hem beet - 1,70 per liter en die die olieboer presteert het om je te vertellen dat je naast de prijs voor je getankte litertjes ook nog eens iets meer dan 6 euro moet dokken om te horen hoe je die brandstof in je auto moet gebruiken, maar vervolgens ook nog eens 6 euro uit je knip probeert te toveren omdat hij die brandstof moest inkopen en ter beschikking stellen aan jou?
Ben ik nou helemaal de weg kwijt als ik me af vraag of dit normaal is?
Het neoreactionaire denken, dat in de jaren tachtig is gestart onder het mom van: 'door marktwerking wordt alles goedkoper' heeft er juist toe geleid dat alles duurder en minder functioneel werd. Energie: te duur; zorg: te duur; openbaar vervoer: te duur. En met te duur bedoel ik: niet meer te betalen voor de burger, terwijl de tegenprestatie al maar minder werd. Wie er op vooruit gegaan zijn? De bestuurders van al die clubs, die met enorme bonussen zijn gaan lachen.  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post57

dan zakt je toch de broek af

vanallerleiPosted by wim manders Fri, August 14, 2015 19:57:47

Bij het lezen van het volgende bericht, was ik blij op mijn bureaustoel te zitten: mijn broek ging spontaan van de billen... Zittend op mijn bureaustoel bleef de visuele schade beperkt en er waren, godzijdank, ook geen verdere getuigen... Hieronder het bericht dat nu.nl vandaag bracht:

Voormalig bestuurder woningverhuurder krijgt driekwart miljoen mee

Vesteda, de grootste woningbelegger van Nederland, heeft een voormalig bestuurder 742.000 euro betaald voor de drie maanden die hij vorig jaar werkte bij het bedrijf.

Dit meldt RTL Z vrijdag. Bestuurder Luurt van der Ploeg kreeg een beloning van 609.000 euro en nog eens 133.000 euro voor pensioen en andere premies in 2014 als topman van het bedrijf.

Zou hij niet zijn opgestapt dan had hij ongeveer 92.000 euro verdiend in de drie maanden. De televisiezender concludeert hiermee dat hij 650.000 euro heeft meegekregen voor zijn vertrek als afwikkelingskosten.

Vesteda belegt vooral geld van pensioenfondsen en verzekeraars uit Nederland. De woningverhuurder heeft in totaal 23.000 woningen in bezit. In het voorjaar investeerden ook twee buitenlandse beleggers in het bedrijf.

Van der Ploeg werkte al sinds 2010 bij Vesteda. Sinds 2010 was hij financieel topman. Vanaf juni 2013 fungeerde hij als interim topman, maar hij stopte hiermee in maart 2014. Hij zou toen zelf zijn opgestapt.

(ex nu.nl)  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post56

Een beetje hoop?

AsclepiadaceaePosted by wim manders Wed, August 12, 2015 22:03:37

Ooit had ik een mooie collectie; een groot deel heeft de verhuizing van Nieuw-Vossmeer naar Helmond niet overleefd. Vervolgens werd de rest zwaar belaagd door een wolluizenplaag. Uiteindelijk maar besloten om alles op het balkon te zetten en intensief te behandelen met een systeemgif (gekocht via Ebay in Italië) De moed zonk me met de dag verder in de schoenen, maar sinds vandaag heb ik gezien dat een aantal diehards weer neiuwe wortels aan het maken is... Krijg je toch weer een goed gevoel van... Heb inmiddels al weer wat plantjes naar binnen gehaald: ik weet ten slotte niet of ze opgewassen zijn tegen de tocht op het balkon. Nou ja, begin weer een beetje hoop te krijgen: het is tenslotte niet niks als je je plantjes een voor een ziet wegkwijnen...

Once upon a time I had an exquisit collection of Asclepiads. For reasons which have no interest in this discussion I had to move and a greater part didn't survive the changing of address. Those which did survive had to deal with mealy bugs... Finally I moved all of them to my balcony and gave them a treat with a (in Holland forbidden) remedy. By the time I started to agree that the lot left over would be due to die; I noticed several plants rerooting... Will it be my Lucky day?  • Comments(1)//blog.wimmanders.nl/#post55

Windows 10

vanallerleiPosted by wim manders Wed, August 05, 2015 22:11:40

Een paar jaar geleden kregen de wizzkids van old Big Gates het idee om niet alleen aan hun eigen of hun vriendjes leuter te rukken, maar om weer eens wat nieuws te verzinnen.
Ze hadden immers de versie 8.1 gelanceerd in de veronderstelling dat de hele wereld over zou gaan op tablet. Lekker wrijven, bijna zoals aan je leuter friemelen.
Helaas, yuppies, een groot deel van de wereld, doet het met een desktop of een laptop: en dan helpt wrijven niet...
Nou, daar hebben jullie wat op gevonden: Windows 10. Formidabel: ben maar vier dagen aan de gang geweest om jullie product aan de gang te krijgen.
Een groot deel van de wereld gebruikt HP computers welke zijn voorzien van een Realtek HD audio: en dan zijn jullie zo met jezelf bezig dat je niet eens de juiste drivers voor dit programma standaard in je installatie pakket te bouwen.
Doet me denken aan de dagen van Vista: chappeau! Dit getuigt van incompetentie in optima forma  • Comments(0)//blog.wimmanders.nl/#post54
Next »